Vrtěti Bátorou

Motto: Proč pes vrtí svým ocasem? Protože pes je chytřejší než ocas. Kdyby byl ocas chytřejší, vrtěl by ocas psem.Vůbec neříkám, že souhlasím s názory Ladislava Bátory, že tyto názory patří do slušné společnosti, či že bych jejich hlasatele sama chtěla zaměstnávat. Na druhou stranu ale odmítám, aby ministr financí byl tím, kdo bude ministru školství diktovat, jaké má mít zaměstnance.

Notabene ve chvíli, kdy finance odmítají z rozpočtu vydělit na školství prostředky loni přislíbené; a aby ministr školství nemusel šetřit přímo na pracovnících škol, hledá úspory jinde. Ladislav Bátora jako personální šéf pomůže zeštíhlit ministerskou státní správu téměř o čtvrtinu. Za to by jej měl ministr Kalousek spíš chválit!

Tentýž Kalousek, který na svém úřadě zaměstnává člověka pravomocně odsouzeného za daňové podvody, čili Radka Šnábla. Ptám se, není přeci jen "trochu rozdíl" mezi porušením dobrých mravů a pravomocným odsudkem?

Miroslav Kalousek se však neslušným Bátorou ohání, jak se dá, na hříchy vlastního resortu nehledě. A tlačí na to, aby opět oslabil Věci veřejné - ministři TOP 09 nehodlají přijít na vládní jednání do chvíle, než zmizí buď Bátora, či sám Josef Dobeš. Že právě na příštím jednání bude řeč o DPH, stravenkách a dalších věcech, jimiž chce ministerstvo financí ždímat z občanů víc peněz, protože lepší plán nemá? Že členové vlády za VV i ODS považují za důležité schválit reformní návrhy? Že lze lacinou kauzou "Bátora" odsunout třeba zdanění hazardu, jež navrhují Věci veřejné, protože by do státního rozpočtu přineslo miliardy ročně? To je jistě pouhá náhoda... A kdyby Dobeš Bátoru odvolal? Jaký další "zločin" by vyčetl Věcem veřejným čistý Kalousek příště?

Ministr Dobeš se omluvil za svého úředníka vicepremiérovi Schwarzenbergovi. Ten považuje Bátorův útok za marginálii. Kalousek a jeho věrní však opouštějí vládu a premiéru Nečasovi Dobešova omluva nestačí. Kdo tady vlastně vrtí psem, neboli Bátorou? A kvůli čemu?!

PS: ministr Kalousek na adresu poslance VV Novotného a jeho útoku vůči nezdaněnému hazardu - je toto korektní politické vyjádření?
"Na hysterický folklór nereaguji. Musím jen vyjádřit svůj obdiv vůči drzosti politické strany, která místo toho, aby hanbou chodila kanály, plive kolem sebe."

Mezi premiérem Nečasem a ministrem Kalouskem to pak před rokem jiskřilo takto:
"Pan Kalousek někdy rychleji mluví, než myslí," opřel se třeba před pár dny do ministra financí premiér Petr Nečas. Ten mu hned opáčil, že mu takové věci říkají zpravidla ti, kdo nemyslí vůbec."
A dalo by se najít více a horších neslušností ministra Kalouska, jednoho z nejvyšších státních úředníků.

(Zdroj citací: iDnes.cz)

PPS: Film Wag the Dog neboli Vrtěti psem, z nějž pochází úvodní motto, vřele doporučuji ke shlédnutí...

 

Autor: Kateřina Klasnová | pátek 19.8.2011 9:15 | karma článku: 32,23 | přečteno: 2496x
  • Další články autora

Kateřina Klasnová

Losna, nebo Mažňák?

18.7.2012 v 11:04 | Karma: 42,66

Kateřina Klasnová

Duhové válčení

12.8.2011 v 15:33 | Karma: 14,64

Kateřina Klasnová

Tykač na střeše

14.10.2009 v 18:20 | Karma: 25,64

Kateřina Klasnová

Asociální sociální demokrat

14.10.2009 v 17:11 | Karma: 37,14
  • Počet článků 18
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4155x
ThDr. Kateřina Klasnová, zastupitelka VV v Praze 1


Více na www.katerinaklasnova.cz

Seznam rubrik